REKTÖR PROF. DR. DAĞLI: “GELECEĞİMİZ OLAN SİZLER AİLENİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN DEĞERLİSİNİZ. İSTEDİĞİNİZ ZAMAN ÜNİVERSİTEMİZİ VE BİZLERİ ZİYARET EDEBİLİR, FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞABİLİRSİNİZ” Gaziantep Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri, rehber öğretmenleri Fatma Nur İspenoğlu eşliğinde SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “Geleceğimiz olan sizler aileniz ve ülkemiz için değerlisiniz. İstediğiniz zaman üniversitemizi ve bizleri ziyaret edebilir, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Kapılarımız her zaman size açık” dedi. Gaziantep halkının tüm imkansızlıklara rağmen 100 yıl önce şehrini büyük bir özveri ve inançla savunduğunu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, “Dedeleriniz ve büyük anneleriniz bu ülke ve şehir için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdi. Şehir bu savunmasıyla ‘Gazi’ unvanı aldı. Başarı hikayesi yazma sırası sizlerde” diyerek beklentisini dile getirdi. İz bırakmak için çok çalışmak ve yaşanılan kenti, ülkeyi ve değerleri sahiplenmek gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, “Atalarımızın o günün imkansızlıklarıyla büyük bir mücadele vererek savundukları Antep’i, evlatları sanayisi, ekonomisi, kültürü ve eğitime verdiği önemle bugün adından övgüyle söz edilen Gaziantep’e dönüştürdü” diye konuştu. “Çocuklarınıza anlatabileceğiniz hikayeleriniz olmalı. Aileniz ve ülkemiz için değerlisiniz” diyen Prof. Dr. Dağlı, öğrencilerin istedikleri zaman üniversiteyi ziyaret edebileceklerini ve fikirlerini paylaşabileceklerini sözlerine ekledi. PROF. DR. MEHTAP ÖZKUR Öğrencilere üniversitede verilen eğitim, tıp fakültesi ve hekimlik mesleği ile ilgili bilgiler veren Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehtap Özkur ise hekimliğin tüm dünyada saygın bir meslek olduğunu kaydetti. Tıp doktoru olmak için üniversitelerin altı yıllık eğitim veren tıp fakültelerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerektiğini anlatan Prof. Dr. Özkur, “Tıp fakültesi mezunları pratisyen hekim veya uzman hekim olarak sağlık hizmeti verebilir” ifadelerini kullandı. PROF. DR. ZAFER ÇETİN Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Çetin de tıp fakülteleri için çok önemli olan Anatomi Laboratuvarında, öğrencilerin öğrenim süreçleri boyunca tam vücut kadavralarda birebir diseksiyon (Herhangi bir organizmanın iç yapısını incelemek üzere dışını yarıp parçalara ayrılmasıdır. Seçili işlevlerin ve bileşenlerin ilişkilerinin ve yapısının gözlemlenmesi için sökme ve iç yapının belirlenmesi amacıyla yapılan yardımcı bir işlemdir) eğitimi alabildiğini bildirdi. PROF. DR. NEVİN ERGUN Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergun ise dört yıllık bir eğitim verdiklerini vurgulayarak, “Öğrencilerimiz eğitim süresinin sonunda fizyoterapist unvanı alıp sağlık profesyoneli olarak iş hayatına atılıyor” diyerek bölüme ilişkin paylaşım yaptı.
DR. ÖĞR. ÜYESİ SELVER GÜLER Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Selver Güler ise adaylarla SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü hakkında bilgi sundu. DR. ÖĞR. ÜYESİ FUNDA ESİN FAKILI Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Funda Esin Fakılı da beslenmenin önemine vurgu yaparak, beslenme ve diyetetik uzmanlarının sorumluluklarını anlattı. DR. ÖĞR. ÜYESİ TUĞBA USTAOĞLU Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Ustaoğlu, bölümün öğrencilere 4 yıllık mesleki eğitim-öğretim becerisi kazandırdığını örneklerle ifade etti. Eğitim-öğretim programına değinen Dr. Öğr. Üyesi Ustaoğlu, “Son yıl Beslenme Bilimleri, Diyetetik, Toplu Beslenme Sistemleri ve Toplum Beslenmesi ana bilim dallarında tamamen uygulamalı eğitim veriyoruz. Mezuniyet sonrası diyetisyen unvanı alanların bu alanlara özgü çalışma imkanları vardır” ifadelerine yer verdi. DR. ÖĞR. ÜYESİ EMİNE BAŞ Hemşireliğin tanımını yaparak sunumuna başlayan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Baş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hemşireler koruyucu, tedavi edici ve iyileştirici sağlık hizmetleri alanlarında çalışabilmektedir. Üniversitede hemşirelik bölümü öğrencileri eğitim sürecinde alanında uzman öğretim elemanlarından teorik eğitimlerini alarak donanımlı fiziksel alt yapıya sahip laboratuvarlarda maketler üzerinde psikomotor (fiziksel büyüme ve merkezi sinir sisteminin gelişimine paralel olarak organizmanın isteme bağlı hareketlilik kazanması. Bir başka deyişle, temelinde hareket olan becerilerin kazanılmasını içeren ve doğum öncesi dönemde başlayıp ömür boyu süren süreç) becerileri kazanma imkânı bulmaktadır. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) Popüler Programların Mezun Memnuniyeti 2022 Raporu’na göre; 199 devlet ve vakıf üniversitesi arasında Tıp Fakültemiz ikinci, Hemşirelik Bölümümüz dördüncü sırada yer aldı.” ÖĞR. GÖR. HAKAN POLAT Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü’nden Öğr. Gör. Hakan Polat, nüfusun ve hastalıkların artmasıyla birlikte fizyoterapistlere duyulan ihtiyacın arttığını hatırlatarak, bunun da mezunların istihdamını kolaylaştırdığına vurgu yaptı. Tanıtım Ofisi Sorumlusu Sema Tavşancıl ise SANKO Üniversitesi tarafından öğrencilere sağlanan burslar, eğitim olanakları, kulüpler ve etkinliklerle ilgili bilgi verdi. Ziyaret, öğrencilere armağan takdiminin ardından anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Adıyaman'da Nar Ekşisi Dönemi
Başkan Tutdere 210 Günlük İcraatlarını Anlattı
AK PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI MEHMET FATİH OLGUN ATANDI
BASIN AÇIKLAMASI
Alın teri ve emekleri ile toprağı ilmek ilmek işleyen Adıyamanlı çiftçilerimize 488 ton nohut 78 ton mercimek tohumu dağıtıldı.
ATSO, İnşaat Sektörü ile İlgili Sorunları Masaya Yatırdı