Tarih: 24.03.2021 12:48

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile 10. yılında hibrit buluşma

Facebook Twitter Linked-in

Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından, Vodafone Business’in ana sponsorluğunda hibrit (fiziksel ve online) olarak gerçekleştirilen Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı.

İSTANBUL (İGFA) - Capital, Ekonomist ve StartUp dergileri tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen ve bu sene 10’uncu yılını geride bırakan Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı. İlk kez hibrit (fiziksel ve online) olarak gerçekleşen zirvenin açılış konuşmaları Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy ve Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük tarafından yapıldı.
Açılış konuşmasında, pandemi nedeniyle Zirve’yi İstanbul’a taşıdıklarını belirten Sedef Seçkin Büyük, Türkiye’de ve bölgede her yıl heyecanla beklenen, ses getiren önemli bir fikir platformunun ilk 2 panelinin fiziksel olarak gerçekleşeceğini belirterek, iki gün boyunca “Yeni Dünyaya Hazır mıyız” teması dahilinde değişen dünya paradigmalarını konuşacaklarını söyledi. Vodafone CEO’su Engin Aksoy, yeni alışkanlıkların kazanıldığı bu dönemde toplam nüfusta online tüm işlemler büyük ölçüde arttığını kaydederek, dijital okuryazarlık için çalışmalar başlattıklarını, bu kapsamda telekomünikasyonun, yeni düzenin en temel kaynağı olacağını düşündüklerini belirtti.

İLK OTURUM KAMUDAKİ DEĞİŞİM AJANDASI

Vodafone Business sponsorluğunda gerçekleşen “Kamuda Değişim Ajandası” oturumunda pandemiyle birlikte yaşanan benzeri görülmemiş dönüşüm ve bunun sektörler ile kamunun yeniden organize olmasındaki etkisi konuşuldu. Panelde, değişimin kamudaki önemi masaya yatırıldı. Moderatörlüğünü Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy’un yaptığı panele T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç katıldı.
 
T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, kamu verisinden değer üretmek istediklerini belirtti. EBA ile de Çin’den sonra eğitimi online ortama en verimli taşıyan ülke olduklarını anlatan Koç, 'Kamudaki projelerimize baktığımızda ürünleşemediğimizi görüyoruz. Her vatandaşın kullanabileceği ürün ve hizmetler sunsak da, bunların uygulama sürecinde özel sektörü kullanmamız gerektiğinin farkındayız. Destek ve bakım anlamında da kamu tarafında yeterli akreditasyona sahip olmadığımızı gördük ve  STK’larla birlikte bu konuda da yol haritası belirledik. 2008’de kurulan e-devlet bugün 5 binin üzerinde içeriğe sahip ve 53,9 milyon insan tarafından kullanılıyor. Vatandaşın devlete değil, devletin vatandaşa gitmesi hedefimiz vardı ve e-devlet bunun en doğru yolu oldu. E-devlet artık Dijital Türkiye portalı olacak” diye konuştu. 

Dijital dönüşümün en büyük unsurun insan olduğunun devlet nezdinde iyi anlaşıldığını söyleyen T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ise, insanı iyi yönetebilen devlet ve işletmelerin başarıya ulaşabildiğine dikkati çekti. Kurum olarak operasyonel süreçlere çok müdahil olmadıklarını hatırlatan Atay, “Ama temel değerleri ve aksiyon planlarını ilgili birimlere yönlendiriyoruz. Türkiye’de İK Yönetimi ortak bir sorun. Türkiye’de hem özel hem kamuda insanı nasıl etkin yönetebileceğimizin modelini oluşturduk ve ilk kendi ofisimizde uyguladık. Büyük ülke grubundayız ve çok geniş bir insan kaynağı envanterine sahibiz. Teknoloji sayesinde artık her bakanlığımız hem şehir hem de taşrada kendi insan kaynağı envanterini görür hale geldi” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —