Kayseri'de 5 yıl önce faaliyete geçirilen Kayseri Bilim Merkezi, önemli bir çalışmaya imza attı. Robotik atölyede bulunan 3 boyutlu yazıcılar ile piyasa maliyeti 175 TL olan mekanik parçalar 1,15 TL’ye üretildi.
KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin Savunma Sanayii başta olmak üzere teknolojik alandaki gelişmesine Kayseri olarak katkı sağlama hedefiyle 2016 yılı Ocak ayında Anadolu Harikalar Diyarı içerisinde faaliyete açılan Kayseri Bilim Merkezi alanında önemli çalışmalar yürütüyor.
Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki daire başkanlıkları ile de koordineli bir çalışma yaparak milli ekonomiye katkı sağlayan Kayseri Bilim Merkezi, son olarak Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı’nın kullandığı bazı mekanik parçaları üretti. Ekipler AR-GE çalışmalarının ardından başarılı sonuca ulaştı.Solidworks programı üzerinden çizimi yapılan parçalar, 3 boyutlu yazıcının okuyacağı hale getirildi. Parçaların basımı için yaklaşık 2 metrelik, maliyeti 85 kuruş olan filament harcanırken, basım süresince çalışan 3 boyutlu yazıcı 1 saat 4 dakika çalıştı ve 30 kuruş elektrik harcandı.
Piyasa maliyeti 175 TL olan bu parçalar, Kayseri Bilim Merkezi robotik atölyesinde bulunan 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak 1,15 TL’ye mal edildi ve ilgili daire başkanlığının kullanımına sunuldu.